About us


Foto Leif Jakobsson

Du vill resa billigt under veckoslut och helger. Därför väljer du Saga Rail. Du vill dessutom resa snabbt säkert och klimatsmart. Därför väljer du Saga Rail.

Billigt och klimatsmart tycker vi är en bra kombination. Saga Rail innebär nämligen en ny möjlighet för dig som ser tågresans fördelar, men ändå vill lägga pengar på annat än tågbiljetter och därför är beredd att göra lite avkall på bekvämligheten.

Hur hänger det ihop?

Vad menar vi med att resa klimatsmart? Saga Rail erbjuder resor med elektriska tåg, vilket ur miljösynpunkt är ett mycket bättre alternativ än att åka bil eller buss. Dessutom är det säkert och går snabbt. Genom att välja Saga Rail bidrar du också till ett hållbart samhälle genom att visa att ”slit och släng” inte är din grej. Våra tåg byggdes i början av 1990-talet för att gå som lokaltåg i Stockholmsområdet och det fanns ursprungligen 51 stycken. 2017 var det meningen att samtliga dessa tåg skulle skrotas, trots att de var fullt fungerande. På Saga Rail tycker vi att fungerande saker ska användas. Därför har vi räddat fyra av dem.

Våra tåg går inledningsvis mellan Stockholm och Linköping med stopp i Nyköping och Norrköping. Nu i början blir det en eftermiddagsavgång per riktning på fredagar och söndagar. Just nu har vi sommarlov. Läs mer under "Nyheter".

Du är mer än välkommen till Saga Rail! Våra tågbiljetter köper du lämpligen här på vår egen hemsida. 

Saga Rail är ett privat företag och vår passion är att erbjuda något nytt till tågbranschen, nämligen billiga resor under veckoslut och helger. Vi gillar idéer och tar tacksamt emot dina tips på vad vi kan förbättra och hur! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller du dig uppdaterad om vad som är på gång och missar inga fina erbjudanden!

Välkommen ombord på det rosa tåget!


Hard Facts

Saga Rail AB
Ynglingavägen 20, lgh 1101
182 62 DJURSHOLM

E-post: info@sagarail.se
Telnr: 0771-446600

Orgnr: 559115-4744
Moms reg nr: SE559115474401